Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

«Το παιδί που ήθελε να γίνει αστροναύτης»: Παιδικό παραμύθι!



Σας παρουσιάζουμε το πολύ καλό παραμύθι που έγραψε η μαθήτρια  Σταμπουλίδου Ελευθερία-Μαρία  (Τμήμα Ολοήμερο 1-Β΄τάξη) και το οποίο δημοσιεύτηκε στο τρίτο τεύχος  της σχολικής μας εφημερίδας με τίτλο "ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΝΕΑ".Σας προτρέπουμε να το διαβάσετε!   


 


 «Το παιδί που ήθελε να γίνει αστροναύτης»



Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα παιδί που το πείραζαν  όλοι οι συμμαθητές του και τον κορόιδευαν παρόλο που ήταν ο καλύτερος μαθητής στην τάξη. Το όνειρό του από μικρός ήταν να γίνει αστροναύτης, για  να αποδείξει ότι ήταν ένα πάρα πολύ έξυπνο παιδί και ότι άδικα τον  κοροϊδεύανε.

        Τα χρόνια περνούσαν και όσο  πιο πολύ μεγάλωνε τόσο πιο πολλά βιβλία διάβαζε για να πετύχει το σκοπό του. Όταν μεγάλωσε, το όνειρό του πραγματοποιήθηκε: έγινε ο πιο διάσημος  αστροναύτης, που ανακάλυπτε καινούρια  πράγματα στο διάστημα.




        Μόλις  γύρισε στη γη , για να κάνει μια έκθεση για το διάστημα, ήρθε  όλος ο κόσμος να τη δει. Ανάμεσα  στον κόσμο ήταν και οι παλιοί συμμαθητές του. Μόλις είδαν την  έκθεσή του, κατάλαβαν πόσο μεγάλο λάθος είχαν κάνει. Για να  τους συγχωρέσει, ο ένας που είχε  γίνει βιβλιοπώλης, του έδωσε ένα  βιβλίο για το διάστημα, ο δεύτερος, που είχε  γίνει ράφτης, του έφτιαξε μία καινούρια στολή αστροναύτη, ο τρίτος του έδωσε τα πιο νόστιμα εξωτικά φρούτα, διότι είχε γίνει μανάβης. Ο τελευταίος,  που είχε γίνει φούρναρης, του  χάρισε τρεις  νόστιμους  λουκουμάδες. Αυτός  τους συγχώρεσε, επειδή ήταν καλός άνθρωπος και κατάλαβε ότι είχαν μετανιώσει  που τον κορόιδευαν. Τους είπε ότι μπορούν  να γίνουν οι επιβάτες του , στο επόμενο ταξίδι του στο διάστημα.




         Το  Φεβρουάριο έγινε το ταξίδι. Δύο διάσημοι τραγουδιστές έκαναν τραγούδι αυτή την ιστορία- και  το τραγούδι αυτό έμαθαν να το τραγουδάνε μέχρι και τα γκιώνια!Κι έζησαν αυτοί καλά  κι εμείς  καλύτερα!
                                                                            Σταμπουλίδου  Ελευθερία (ΟΛ2-Β΄)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου