Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος


(έργο στο χώρο του Ολοημέρου 2 -δασκάλα :Γιολβάνη Εύη)

Σήμερα, 5 Ιουνίου, ολόκληρος ο πλανήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.Σκοπός του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη.


Τα Ηνωμένα Έθνη αφιέρωσαν αυτή τη μέρα, έτσι ώστε όλη η ανθρωπότητα να εκτιμήσει και να γιορτάσει τα οφέλη, το ρόλο και τα έσοδα που υπάρχουν από την παγκόσμια συνειδητοποίηση της σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Έργο μαθητών 1ου Δ. Σχ. Ευκαρπίας
         Η οικονομική κρίση που μαστίζει τον πλανήτη προειδοποιεί ότι χρειάζονται δραστικές αλλαγές, ώστε να βελτιωθούν τα παλιά σχέδια ανάπτυξης και να γίνει μια μετάβαση σε μια εποχή περισσότερο «πράσινη», η οποία θα συνεισφέρει στην οικονομική ανάκαμψη.

 
Λουλούδια από ανακυκλώσιμα υλικά  (μπουκάλια νερού)


 Πρέπει ο κόσμος να αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση.


(Γ2 -4ου Δ.Σχ. Ευκαρπίας)
(Δασκάλα: Φωτιάδου Σοφία)

 
Η Γη αντιμετωπίζει τη σοβαρή απειλή της κλιματικής αλλαγής, γι αυτό επιβάλλεται η υπογραφή μιας παγκόσμιας δεσμευτικής συμφωνίας, καθώς είναι αναγκαία η σωτηρία του πλανήτη.



 




Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη χιλιάδες εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης του κόσμου




     
Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη σωτηρία του πλανήτη, για να αποφευχθούν τα αρνητικά σενάρια των επιστημόνων σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.



1 σχόλιο: